Timeshare

Få bransjer har så frynsete rykte som timeshare, og det er ikke uten grunn. Bransjen har blitt kjent for sine utspekulerte salgstricks og tvilsomme kontrakter. Her i Klagehjelp har vi lenge snakket om at dette er et område vi burde gå innpå, og i april 2017 gikk startskuddet.

Det var naturlig å starte med de to største og mest aktuelle timeshare-sakene i Spania akkurat nå, Anfi del Mar på Gran Canaria og Paramount Club Paradiso på Tenerife. Her vet vi at vi har mulighet til å hjelpe mange på en gang, slik at vi får en sterk front og kostnaden for den enkelte andelseier blir overkommelige. Nettopp dette er jo selve kongstanken til Klagehjelp.

Vi vet at det finnes et utall skrekkhistorier fra timeshare-bransjen, og du kan være med å avgjøre hva vårt neste prosjekt skal bli. Dersom du vet om en timeshare-sak vi burde se på vil vi svært gjerne høre om den. Send en epost til kontakt@klagehjelp.no og fortell litt om hva den går ut på, så blir kanskje din sak den neste vi tar fatt på.

For at du skal ha en reell sjanse til å vinne fram med et timeshare-krav bør selskapet ha forbrutt seg mot minst ett av de følgende punktene:

  • Uklare betingelser; herunder flytende uker og uspesifisert bosted, slik mange «ferieklubber» bruker.
  • Betingelsene ble endret etter at kontrakten var inngått.
  • Livstidskontrakt eller kontrakt med varighet over 50 år. Kontraktene skal ha en fastsatt varighet mellom 3 og 50 år.
  • Det ble krevd depositum eller forlangt andre former for betaling i løpet av de første to ukene etter at kontrakten er signert.
  • Timeshare ble solgt som et investeringsobjekt; det vil si at selgeren lovte deg at du skulle kunne selge andelen din igjen med fortjeneste etter x antall år.

Vær oppmerksom på at du står sterkest dersom kontrakten din ble signert etter 1996.